Συχνές Ερωτήσεις

Ποια κριτήρια καθορίζουν αν πρέπει να κάνω offset ή ψηφιακή εκτύπωση;

O τύπος της εκτύπωσης καθορίζεται από μια πληθώρα παραμέτρων όπως: η ποσότητα του tirage (όσο πιο μεγάλο τόσο πιο συμφέρουσα γίνεται η offset εκτύπωση), το υπόστρωμα, το είδος του χαρτιού καθώς και η χρωματική επιλογή.

Πλεονεκτήματα της ψηφιακής εκτύπωσης:

  • Χαμηλότερο κόστος αντιτύπου για μικρό tirage
  • Ταχύτητα στον χρόνο παραγωγής
  • Η κάθε εκτύπωση μπορεί να είναι μοναδική (μεταβλητά δεδομένα)

• Η επανεκτύπωση γίνεται εύκολα και on demand

Πλεονεκτήματα της Οffset εκτύπωσης:

  • Χαμηλότερο κόστος αντιτύπου για μεγάλο tirage
  • Yψηλή ποιότητα εκτύπωσης στην 4χρωμία
  • Σωστή απόδοση των Pantone χρωμάτων
  • Ευρεία επιλογή χαρτιών και UV

Ενημερώστε μας για τις ανάγκες σας και εμείς θα σας συμβουλεύσουμε για την πιο συμφέρουσα επιλογή.

Tι είναι η παλέτα χρωμάτων Pantone;

To Pantone είναι ένα δημοφιλές παγκόσμιο μοντέλο χρώματος, το οποίο θεωρείται κατάλληλο για κάθε είδους γραφιστική δραστηριότητα. Το συγκεκριμένο χρωματολόγιο είναι ένα τυποποιημένο σύστημα για την αναγνώριση και την επιλογή χρωμάτων το οποίο είναι αποδεκτό πρότυπο χρωμάτων σε διεθνές επίπεδο. Το Pantone χρωματολόγιο είναι Coated (για χαρτί επιχρισμένο χωρίς «πόρους» π.χ. illustration, velvet, κτλ) and Uncoated (χαρτί μη επιχρισμένο με «πόρους» π.χ. γραφής, samoir) και περιλαμβάνει χρωματικές σκάλες.

Tι σημαίνει ανάλυση 300 dpi;

Dpi σημαίνει dots per inch – κουκίδες ανά ίντσα και ορίζει τον αριθμό των κουκίδων της εκτύπωσης του θέματος ανά ίντσα. Το τυπικό dpi είναι το 300, γι’ αυτό πολλές φορές θα δείτε στις προδιαγραφές μιας εικόνας 300 dpi ανάλυση.

Πότε να χρησιμοποιήσω UV και πότε όχι;

Στην περίπτωση που η εκτύπωσή σας θέλετε να έχει μια πιο «πολυτελή» αισθητική, προτείνεται η χρήση UV π.χ. σε εξώφυλλα καταλόγων, βιβλίων κτλ. Όσο πιο συναφές χρωματικά είναι το φόντο με το χρώμα που βρίσκεται κάτω από το βερνίκι, τόσο πιο ορατό γίνεται το βερνίκι. Στην περίπτωση που θέλετε μία πιο minimal και ματ αισθητική, η χρήση UV δεν ενδείκνυται.

Tι σημαίνει CMYK;

Με τη συντομογραφία CMYK εννοούμε το μοντέλο χρωμάτων που χρησιμοποιείται στην τυπογραφία. Η ονομασία του προέρχεται από τις λέξεις Cyan (κυανό), Magenta (ματζέντα), Yellow (κίτρινο), και Black (μαύρο) τα οποία είναι και τα
βασικά χρώματα μέσω των οποίων δημιουργούνται τα υπόλοιπα χρώματα και αποχρώσεις. Το μαύρο αναφέρεται με το γράμμα Κ (Κey), που σημαίνει χρώμα κλειδί στην παραγωγή της τετραχρωμίας.